Arstid väljastavad liialt palju antibiootikume

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antibiootikumid.
Antibiootikumid. Foto: Panther Media/Scanpix

Värske uuringu kohaselt kirjutavad arstid sageli ebavajalikult palju antibiootikume, selle asemel, et piirduda ühega, mis oleks sama efektiivne.

Terviseametnike hinnangul põhjustab antibiootikumide ületarbimine ohtlike bakterite vohamist, mis on üha vastupanuvõimelisemad kõiksugustele ravimitele, vahendab Fox News.

Mõne tundmatu põletiku korral kirjutavad enne haigustekitaja tuvastamist arstid sageli välja antibiootikumid, millega ravi alustada. Seejärel, tegeliku põhjuse diagnoosides, peaksid arstid välistama ebavajalikud ravimid.

Uuring, mida väljaanne vahendab, väljendas muret, et ligi kolmel neljandikul juhtudest arstid ei ravimite osas pärast täpsete analüüside vastuste selgumist parandusi ei tee.

Ameerika haiguste ennetus- ja kontrollikeskused väljastasid uuringu kolmapäeval. Autorite sõnul on tegemist esimese rahvusliku probleemi käsitleva uuringuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles