Silmaarstide lahkumine pani haigla keerulisse olukorda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmaarste igasse haiglasse ei jagu.
Silmaarste igasse haiglasse ei jagu. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Lääne-Tallinna keskhaigla otsib uusi silmaarste, kuna hiljuti lahkus sealt mitu selle eriala meedikut.

«Hiljuti lahkus meilt kaks silmaarsti, kes töötasid poole kohaga, ja üks silmaarst vähendas oma töökoormust,» rääkis Lääne-Tallinna keskhaigla pressiesindaja Liisa Suba. Praegu otsib haigla juurde kahte-kolme silmaarsti, et taastada endine võimekus patsiente vastu võtta.

«Arstide lahkumise põhjus on proosaline: nii, nagu vaatavad Eesti arstid Soome suunas, toimub liikumine ka haiglatest erakliinikutesse, kus keskmine palgatase on paraku kõrgem ja millega on meil seetõttu üsna keeruline konkureerida,» tunnistas haigla esindaja. Ta lisas, et haigla püüab  kompenseerida palgaerinevusi teiste aspektidega, näiteks kaasaegsete töötingimustega, sõbraliku ja abivalmis töökollektiiviga, aga ka võimalusega töötada paindliku graafiku alusel ja saada lisapuhkust.

Praegu töötab Lääne-Tallinna keskhaiglas üks silmaarst täiskohaga ja üks veerandkohaga. Uued arstid peaksid asuma tööle nn Meremeeste haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles