Apteekri vajalikkusest ravimeeskonnas ei saada veel aru

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERH peahoone.
PERH peahoone. Foto: Mihkel Maripuu

Meil pole veel väga harjutud nägema apteekrit ravimeeskonnas ning ei saada aru selle vajalikkusest, nii nagu mujal maailmas tavaks, leiab Põhja-Eesti Regionaalhaigla apteegi juhataja asetäitja Marko Urbala.

Viimastel aastatel on Eesti haiglaapteekrid üha jõulisemalt tegelenud oma rolli ja kohustuste määratlemisega haigla- ja tervishoiusüsteemis tervikuna, vahendab meditsiiniuudiste portaal med24.ee Urbala sõnu haigla blogis.

Tema sõnul ei ole  haiglaapteekrid enam ammugi pelgalt logistilise teenuse osutajad – võetud on suund patsiendikesksele lähenemisele, suurendamaks eelkõige patsiendi ohutust ja heaolu.

«Plaanide elluviimiseks on ühest küljest vaja motiveeritud ja erialaselt haritud ning õpihimulisi apteekreid, teisalt aga toetust nii  meditsiinisüsteemi kui ka riigi poolt,» leiab ta. «Pole ju meil veel väga harjutud nägema apteekrit ravimeeskonnas ning ei saada aru selle vajalikkusest, nii nagu mujal maailmas tavaks.»

Kindlasti on Urbala sõnul oluliseks küsimuseks farmaatsiateenuste rahastamine. Sellest hoolimata on eelkõige vaja ennast tõestada, et olla vääriline ja vajalik partner arstidele-õdedele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles