Uus ravim võtab ära söögiisu

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaaluline naine.
Ülekaaluline naine. Foto: SCANPIX

USA toidu- ja ravimiamet FDA kiitis möödunud nädalal heaks uue kaalulangetusel abistava retseptiravimi nimega Contrave, mis vähendab üldist söögiisu ja blokeerib ära ja äkilised isud millegi konkreetse järele. 

Ravim kombineerib endas kaks juba varasemast olemasolevat ravimit: antidepressandi bupropiooni (Wellbutrin) ja sõltuvusevastase ravimi naltreksooni, kirjutab WebMD.

Meditsiiniprofessor John Foreyti sõnul võtab ravim ära söögiisu ja spetsiifilised isud teatud toitude järele. Endokrinoloog William Troy Donahoo märkis samas, et kuidas ravim täpselt töötab, pole lõpuni teada. Ta pakkus, et naltreksoon blokeerib ajus teatud retseptorid ja seeläbi vähendab isusid. 

Ravim on mõeldud täiskasvanutele, kelle kehamassiindeks on alates 27st ning kelle seisund tõstab südame-veresoonkonna haiguste ja teise tüübi diabeedi riski. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles