Google'i nutiprillid aitavad meedikutel ravida

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google prillid.
Google prillid. Foto: AP/Scanpix

Šveitsi arst kirjutas rakenduse, mille abil saavad haiglameedikud patsiendi seisundi hindamisel kasutada Google'i nutiprille.

Šveitsi Sierre rakendusteaduste ülikoolis (Haute école spécialisée de Suisse occidentale)
tehtud rakenduse eesmärk on säästa elupäästmisel üliolulisi minuteid, võimaldades haiglaarstidel suhelda otse sündmuskohal töötavate parameedikutega, vahendab Local väljaannet Le Nouvelliste.

Tänu Google'i prillidele näevad ja kuulevad arstid kõike seda, mida kohapeal töötavad parameedikud ja  saavad anda juhiseid patsiendi haiglasse toomiseks. Samuti on tänu neile prillidele arstidel kohe kättesaadav info patsiendi kehatemperatuuri, pulsi ja allergiate kohta. «Tänu prillidesse integreeritud kaamerale saab spetsialist reaalajas patsienti näha ja seeläbi parameedikuid paremini juhendada,» rääkis rakenduse kirjutanud Antoine Widmer.

Valaisi parameedik Olivier Verdu rääkis, et seni saatsid nad andmeid haiglasse meilitsi, kuid Google'i prillid aitavad aega kokku hoida ja olla patsiendiga paremas kontaktis. Mees tunnistas, et samas võib see rakendus hakata ka nende tööd segama, kuna vaadates ekraani, ei jälgita enam patsienti. Kuigi rakendus lubab edastada ka tervise andmeid, ei teki Widmeri kinnitusel probleeme konfidentsiaalsete andemete lekkimisega.

«Andmed krüpteeritakse ja saadetakse otse haiglasse, ilma et need läbiksid serveri. Google'isse ei jõua mingit infot,» kinnitas ta. Rakendust hakatakse müüma samal ajal, kui Google'i prillid jõuavad Euroopas turule, 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles