Eesti arst aitab Libeerias Ebolaga võidelda

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Parts kümme aastat tagasi pärast Sudaani missiooni
Argo Parts kümme aastat tagasi pärast Sudaani missiooni Foto: Peeter Langovits

Infektsioonihaiguste arst Argo Parts osaleb ÜRO kriiside ja katastroofide koordineerimis- ja hindamismeeskonna (UNDAC) liikmena neljanädalasel missioonil Libeerias Monrovias, et aidata seal tõkestada Ebola haiguspuhangu levikut.

13-liikmelise rahvusvahelise meeskonna ülesanne on toetada Ebola haiguspuhangu tõkestamise rahvusvahelist koordineerimist, teatas välisministeerium.  

Alates 2003. aastast on dr Parts käinud missioonidel ÜRO egiidi all kokku seitsmel korral. Viimati töötas ta aastatel 2008-2009 Eesti tervishoiu eksperdina Afganistanis, Helmandi provintsis.

UNDAC (The United Nations Disaster Assessment and Coordination) loodi 1993. aastal ning selle ülesanne on abistada ÜROd ja riike hädaolukordade ajal hindamaks katastroofe ja rahvusvahelise abi vajadust. Tänavu on välisministeerium toetanud ÜRO humanitaarasjade koordineerimisameti (OCHA) ja selle alla kuuluva UNDACi tegevust 430 000 euroga.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on välisministeerium sel aastal eraldanud Maailma Terviseorganisatsioonile (WHO) 60 000 eurot Ebola leviku tõkestamiseks Aafrikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles