Karell Kiirabi: Eesti Kiirabi Liit pole usaldusväärne

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vastuseks Eesti Kiirabi Liidu murekirjale ütleb Ida-Virumaal 24. septembrist kiirabiteenust osutama hakkav Karell Kiirabi, et kriitika nende suunal on kallutatud.

Karell Kiirabi nõukogu esimees Tarmo Keskküla kinnitab, et nemad on teenuse osutamiseks valmis. «Alustame 24. septembril kell 00.00 ja selleks on meil olemas vastavad baasid, tehnika ja ka sõlmitud töölepingud töötajatega. Kõik on alustamiseks valmis,» ütleb Keskküla.

Eesti Kiirabi Liit edastas varasemas pressiteates, et «praeguse seisuga pole kindel, millistes tingimustes [Karell Kiirabi] tööle asub ning millise personali ja kiirabivarustusega».

Liit märkis, et Karell Kiirabi baasidena on mainitud Jõhvis endist leivatehast ning Kiviõlis ja Sillamäel kaubanduskeskusi, kuid ükski neist ruumidest pole siiani viidud vastavusse kiirabiteenuse osutamise nõuetega.

«Ülesloetletud kiirabipersonalist suure osa moodustavad eelneva kiirabitöö kogemuseta juba mõnes teises asutuses töötavad meedikud, aga nimekirja on sattunud ka inimesi, kes töötavad hoopis välismaal või oma «tulevasest töökohast» AS Karell Kiirabis ei teadnudki,» heitis kiirabi liit Karell Kiirabile ette.

Tarmo Keskküla sõnul ei ole kiirabi liit nende poole ei ametlikult ega mitteametlikult nendes küsimustes pöördunud. «Me oleks kindlasti vastanud ja olukorda nende jaoks selgitanud,» märkis Keskküla.

Süüdistuste taga näeb Keskküla endise Ida-Virumaal kiirabi teenust osutanud SA Ida-Virumaa kiirabi juhatuse ja Eesti Kiirabi Liidu juhatuse liikmete kattumist. «Põhjusi tuleks otsida sealt,» ütles Keskküla.

2013. aastal viis terviseamet läbi kiirabiteenuse konkursi, mille tulemusena osutus Ida-Virumaal võitjaks AS Karell Kiirabi senise teenuseosutaja SA Ida-Virumaa Kiirabi asemel. Otsust on SA Ida-Virumaa Kiirabi korduvalt kohtus vaidlustanud, kuid edutult.

Terviseameti kinnitusel kontrolliti Karell Kiirabile tegevusloa andmisel põhjalikult ja ükshaaval kõiki tööle hakkavaid kiirabiautosid ning kogu varustust. «Karell Kiirabi esitas töötajate nõusolekud tööleasumiseks. Nii töötajate arv kui kvalifikatsioon vastas nõuetele,» edastas terviseamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles