Kooliaasta algas viirushaiguste lainega

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu haigestuvad viirusnakkustesse ka paljud lapsed.
Praegu haigestuvad viirusnakkustesse ka paljud lapsed. Foto: SCANPIX

Käes on tavapärane ülemiste hingamisteede viirusnakkuste leviku hooaja algus ning terviseamet tuletab meelde, et praegu on mõistlik mõelda ka gripivastase kaitse saamisele.

«Septembrile-oktoobrile on omane ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise ägenemine,» nentis terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri. Haigestunuid on praegu umbes sama palju, kui samal perioodil eelmisel ja üle-eelmisel aastal.

Saluri sõnul on haigestumise tõus pigem seotud kooliaasta algusega. «Palju lapsi on koos siseruumides, mis on soodne viiruste levikuks,» nentis ta.

Gripiviiruseid sel aastal veel tuvastatud ei ole, kuna haigestunute üldine tase on veel suhteliselt madal.

Saluri tõdes, et praegu on mõistlik aeg mõelda gripivastase kaitse saamisele, et ennast karmima «rünnaku» eest hoida. «Eelmisel aastal perearstidelt saadud tagasisidele toetudes rõhutaks eraldi vanavanemate vaktsineerimise vajadust ja olulisust. Eelmise hooaja kogemuse põhjal haigestusid grippi raskemalt just eakamad inimesed, kelle seas oli palju neid, kes said viiruse haigestunult lapselapselt, kes toodi vanavanematele hoida,» rääkis Saluri.

Terviseameti teatel pöördub praegu ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole umbes 2500 inimest nädalas, neist pooled on lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles