Mida teha kasutatud teekotikestega?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kasutatud teekotikesi ei tasu alati ära visata – neid saab päris mitmel eri moel ära kasutada. 

Healthfoodhouse.com annab nõu, mida kasulikku võiks teha kasutatud teekotikestega.

1. Vabane silmade punetusest

Pane kaks teekotikest külma vette ja lase neil kaks minutit liguneda. Aseta nad oma silmalaugudele ja jäta sinna paariks minutiks. Nii saad lahti punetusest ja su silmad näevad jälle värskemad ja nooruslikumad välja. 

2. Marineeri liha 

Et liha ei muutuks küpsetamise käigus kõvaks, marineeri seda juba kasutatud teekotikestega. Tee rikastab liha maitset ja teeb lihakiud ka pehmemaks. 

3. Puhasta kodu 

Tee abil saab puhtaks mustad peeglid, põrandad ja isegi linoleumi.

4. Värskenda oma riideid ja kingi 

Hoia varem kasutatud ja seejärel kuivatatud teekotikesi riidekapis, et anda riietele meeldiv lõhn. Samuti võid teekotikesed panna oma kingade sisse – nii saad kiirelt lahti ebameeldivast lõhnast.

5. Leevenda valu 

Kui sul on suus haavandeid, leevenda valu varem kasutatud teekotikese suus hoidmisega. Nii kiirendad ka paranemisprotsessi. 

6. Leevenda päikesepõletust ja saa lahti aknest 

Teekotikestest on abi ka päikesepõletuse ja akne korral. Aseta kasutatud teekotike kahjustatud nahapinnale – see ravib nahka ja jahutab selle maha. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles