Nõrganärvilistele mittesoovitav: tüdruku kõhust eemaldati neljakilone karvapall

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdruku kehast eemaldati neljakilogrammine karvapall.
Tüdruku kehast eemaldati neljakilogrammine karvapall. Foto: youtube.com

Kõrgõzstanist pärit 18-aastase Ayperi Alekseeva elu sattus ohtu, kuna ta ei saanud enam süüa ega juua - arstid olid jahmunud, kui avastasid, milles asi on.

Tohtrid ravisid 18-aastast tüdrukut, kes ei olnud enam suuteline jooma isegi vett ilma, et tal paha hakkaks, vahendab The Telegraph. Arstid olid jahmunud, kui avastasid tüdruku kõhust suure neljakilogrammise karvapalli.

Kuna Alekseeva ei saanud süüa ega juua, kannatas ta pikalt vedelikukaotuse ja alatoitluse käes.

Kui kirurg tüdruku kõhu lahti lõikas, leidis ta suure karvamassi. Nimelt oli Alekseeva juba aastaid harrastanud oma juuste söömist, ta sõi isegi põrandalt leitud juukseid. Noorel naisel on trihhofaagia, mis tekitab haiglast vajadust oma juukseid kiskuda ja süüa.

Inimese seedeelundkond ei suuda aga juukseid seedida ja neist moodustub kõhtu karvapall, mis tuleb sageli kirurgiliselt eemaldada.

Bishkeki haigla kirurg prof. Bahadir Bebezov sõnas, et kui nad tüdrukut opereerisid, oli asi juba nii kaugel, et ta ei saanud juua isegi vett. «Me mõistsime, et peame opereerima kohe.»

Bahadir Bebezovi sõnul kõikus tüdruk elu ja surma piiril. Allikas:
Bahadir Bebezovi sõnul kõikus tüdruk elu ja surma piiril. Allikas: Foto: youtube.com

See oli kirurgi kinnitusel ainus variant. «Tema kõht oli juuksekarvade tõttu väga pundunud,» nentis doktor, kes pole isiklikult kuulnud, et inimkehast oleks kunagi varem nii suurt karvapalli eemaldatud.

Siiski on leitud suuremaid, näiteks aastaid tagasi avastasid tohtrid ühe 18-aastase ameeriklanna kõhust 4,5-kilose ja 38 sentimeetri pikkuse karvapulstiku, mis täitis peaaegu terve tema kõhu.

Alekseeva saab nädala lõpus haiglast välja ning ta lubas oma juuste söömise lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles