Netiapteekide turul võib minna kitsaks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis võib juurde lisanduda uusi netiapteeke.
Eestis võib juurde lisanduda uusi netiapteeke. Foto: Panther Media/Scanpix

Apteekidele kaubandustarkvara arendusega tegelev Hansasoft OÜ on valmis kirjutanud internetiapteegi tarkvara ning loodab, et see õnnestub koostöös Ülejõe apteegiga käivitada veel tänavu.

Hansasofti omanik Priit Karton selgitas, et internetiapteek on põhitarkvara üks moodul, mida saavad tulevikus kasutama hakata kõik apteegid ja apteegiketid, kes seda soovivad, vahendab Meditsiiniuudised. Praegu on pilootprojekt käimas Pärnu Ülejõe apteegiga.

Kuigi taotlust kaugmüügiõiguse saamiseks apteek Kartoni sõnul veel teinud ei ole, loodab ta, et internetiapteek õnnestub käivitada veel sel aastal. «Hetkel peaks uutel netiapteekidel turul ruumi olema. On ju ainult üks tegutsev netiapteek, seega marketingi seisukohalt on uksed lahti,» nentis Karton.

Ta möönis, et netiapteegi loomine on töömahukas ja kallis protsess. Selleks on vaja luua apteegis vastavad töökorraldused, mitmed lepingud erinevate osapooltega (ravimiamet, kullerfirma jne), samuti luua arvutitarkvara ning netiapteegi aluseks andmebaas koostada.

Kartoni sõnul on netiapteegi tarkvara väga spetsiifiline ja tavaline netikauplus selleks ei kõlba. Ka Hansasoft võttis alguses aluseks netikaupluse valmisplatvormi, aga lõpuks oli lihtsam kogu tarkvara nullist uuesti kirjutada.

Hansasoft on Kartoni sõnul tegelenud internetiapteegi teemaga juba kaks aastat, alustati tunamullu detsembris. Huvi nende netiapteegi vastu on tundnud mitmed enamasti suuremad, mitmete harudega apteegid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles