Kohvijoomist mõjutavad meie geenid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohv.
Kohv. Foto: SCANPIX

Teadlased üle maailma uurisid, mis on selle taga, et mõnele inimesele piisab ühest tassist kohvist päevas, teine aga vajab mitut tassitäit – selle taga on meie geenid.

Kohvijoomise ja geenide seoste uurimiseks kasutati 130 tuhande inimese andmeid ning oma panuse andis ka Tartu ülikooli Eesti geenivaramu oma andmebaasi 10 tuhande geenidoonori andmetega, vahendas «Aktuaalne kaamera», kirjutab ERRi teadusportaal.

Kõigi doonorite käest küsiti ka, mitu tassi kohvi nad päevas joovad.

Geenid määravad ära kofeiini mõju inimesele ja selle, kui kiiresti organism kofeiini lagundab.

Seetõttu kestabki mõnel inimesel kofeiini mõju lühikest aega ja vajab juba varsti taas uut tassitäit, mõnele piisab aga ühest hommikukohvist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles