Vitamiin, milleta sinu peenis hakkama ei saa

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida pimedamaks väljas läheb, seda vähem saame päevavalgust ja päikesevitamiini, mis võtab energia ka magamistoa mängudelt.

Värske Itaalias läbiviidud uuringu kohaselt võib erektsioonihäirete üheks põhjuseks olla madal D-vitamiini tase, kirjutab ajakiri Men’s Health.

Kui teadlased testisid 143 meest erineva taseme erektsioonihäiretega, leidsid nad, et ligi pooled katsealustest vaevlevad D-vitamiini puuduses ning vaid ühel viiest vastas vitamiinitase vajalikule normtasemele.

Meestel, kel olid tõsisemad erektsioonihäired, jäi D-vitamiini tase keskmiselt 24 protsenti madalamaks nendest meestest, kelle potentsiprobleem oli pigem lihtsamapoolsem.

Puudulik D-vitamiini tase võib tõsta vabade radikaalide ehk superoksiidide ioonide tootlust, selgitab uuringu autor Alessandra Barassi. Need vabad radikaalid kahandavad lämmastikoksiidide teket, mis tõhustavad veresoonte korrektset funktsioneerimist. Tulemuseks on see, et erektsiooni tekkimine on raskendatud.

Kui erektsioonihäired ilmnevad ja kaovad seoses aastaaegade vaheldumisega, pöördu oma arsti poole, et selgitada, kas põhjuseks võib olla madal D-vitamiini tase sinu organismis, soovitavad uuringu autorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles