Kolm viisi trennijärgse unetuse ärahoidmiseks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnikord on raske magama jääda.
Mõnikord on raske magama jääda. Foto: SCANPIX

Kuigi üldiselt aitab trenni tegemine paremini magada, võib liiga hiline treening anda liigagi palju energiat, mis hoiab sind hoopis kaua ärkvel.

Üks uuring näitas koguni, et osalejad magasid tervelt 42 minuti võrra kauem, kui nad olid sel päeval olnud vähem aktiivsed, kirjutab Shape.

Kui see on ka sinu jaoks probleem, ent trenni varasemaks kellaajaks nihutamine ei tule töögraafiku tõttu kõne alla, aitavad kolm järgnevat nippi kiiremini magama jääda.

Vähenda intensiivsust

Jäta intensiivsemad, tõeliselt pulssitõstvad treeningud nendeks päevadeks, kui saad järgmisel hommikul veidi kauem magada või hoopiski  hommikul trenni teha. Hilisõhtune trenn võiks olla rahulikum - selleks võiks olla näiteks aeglane jooks või jooga. Samuti tasub õhtusi treeninguid lõpetada lõõgastavate joogapoosidega, mis aitavad keskenduda hingamisele ja magamaminekuks valmistuda.

Võta lõõgastav vann

Soe vann või ka dušš aitab sul enne uinumist paremini lõõgastuda. Ka kehatemperatuuri langus pärast veeprotseduuride lõpetamist peaks tegema sind veidi unisemaks.

Proovi kesköist snäkki

Õhtuse treeningu järgne toitumine on tõeliselt keeruline ülesanne: kui sööd liiga palju, tekib sul suure tõenäosusega raskusi uinumisega; kui sööd vähe, hoiab tühi ja korisev kõht sind jällegi üleval. Kõige kindlam on süüa kerge snäkk, mis sisaldab süsivesikuid ja valke, mida on vaja treeningust taastumiseks. Hea valik oleks näiteks täisteraleib maapähklivõi või hummusega, klaas šokolaadipiima või madala rasvasusega juust ja kreekerid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles