Soome ajaleht: Tallinna arstidelt saab retsepte lihtsalt

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiretsept
Digiretsept Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Lisaks odavale alkoholile saab Eestist ka soodsalt retseptiravimeid, mida Tallinna arstid väikese lisatasu eest kõigile soovijatele välja kirjutavad, kirjutab Soome ajaleht Länsiväylä.

Oma väite tõestuseks korraldas Länsiväylä ajakirjanik testi kolmes Tallinna arstikeskuses, vahendab meditsiiniuudiste portaal med24.ee.

Esimeses arstikeskuses pakuti ajakirjanikule võimalust, et ta ei pea retsepti saamiseks kohale minema, kuna arst saab väljastada digiretsepti. Ajakirjanik läks siiki kohale, kus arst kirjutas paberretsepti diasepaamile ja alprasolaamile ning võttis nende väljakirjutamise eest tasu 10 eurot.

Teises arstikeskuses lubati ajakirjanikule kirjutada välja ükskõik mis retsept. Selle eest küsiti tasuna 9 eurot. Ajakirjanik sai retsepti diasepaamile.

Kolmandas arstikeskuses kurtis ajakirjanik unetust ja talle öeldi, et ta saab kõik vajalikud tabletid 10-eurose lisamaksu eest. Ajakirjanik sai retseptid unerohtudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles