Libeeriast naasnud Eesti arst soovitab lennureisijate tervisekontrolli

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dr Argo Parts.
Dr Argo Parts. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Ebola leviku tõkestamise missioonilt Libeeriast tagasi saabunud arst Argo Parts leiab, et ka Eestis tasuks sarnaselt Suurbritannia ja USA lennujaamadele Aafrikast saabuvatele reisijatele sisse seada tervisekontroll.

«Libeerias on niimoodi, et sa ei pääse sisse ei ühtegi kauplusesse, ei ühtegi ametiasutusse ilma, et poleks testitud palavikku - igal pool on kloor, desinfektandid ja seda tehakse väga korrektselt,» vahendab ERRi uudisteportaal Partsi sõnu.

Parts tõdes, et Schengeni alasse jõudes ei kontrollinud teda ennast keegi, Eestis nuusutasid reisikotid üle vaid narkokoerad.

«Minu kogemus maandumisest Schengenisse oli see, et Rootsis ei kontrollinud keegi minu kehatemperatuuri, kuigi passis oli Libeeria tempel. Eestis ei olnud kedagi vastas ja ma panin provokatiivselt selga ÜRO särgi, kus oli peal «Ebola mission Liberia», kuid keegi sellele ei reageerinud - seda peaks tõhustama,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles