Toidud, mida on tõbisena targem vältida

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled teinud kõik mõeldava, et haigestumist vältida, kuid külmetus on saanud sinust võitu. Haigena tekib aga sageli isu nn. lohutustoitude järele, mis ei ole alati parim mõte. 

Web MD kirjutab, et uuringute järgi võib madala toiteväärtusega, kuid suhkru, töödeldud tärklise ning küllastunud ja transrasvhapete poolest rikas toit koormata immuunsüsteemi.

Seetõttu tuleks järgmiseid toite haigestununa vältida: 

Alkohol ja suhkrurikkad joogid: Piisav vedelikutarbimine on oluline, kuid alkohol viib vedelikku hoopis kehast välja ning suhkrurikkad joogid võivad teha põletikku organismis hoopis hullemaks. Joo vett, naturaalset kanapuljongit ja taimeteed. 

Praetud ja vürtsikad toidud: Praetud ja vürtsikad toidud võivad olla hea maitsega, kuid neid on kehal raske seedida, kui oled haige. Parem on süüa kergeid, kuid toitvaid toite. 

Piimatooted (mitte alati): Ehk oled juba kuulnud, et piimatooted suurendavad lima tootmist. Selle teooria kohta pole väga veenvaid tõendeid, kuid üks uuring on näidanud, et mõnede inimeste puhul võib see tõesti nii olla. Nii et kui piimatooted teevad su nohu hullemaks, jäta nad enne paranemist pigem vahele. 

Kommid, koogid, küpsised: Nende söömine võib küll olla nauditav ja esialgu tuju heaks teha, kuid nad sisaldavad ohtralt suhkrut ja rasva, mis suruvad imuunsüsteemi alla ehk siis takistavad tal haigusega võitlemast. Kui sul on magusaisu, eelista värsket smuutit või puuvilju. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles