Terviseamet hoiatab Ebola asemel gripi eest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri.
Terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri. Foto: Mihkel Maripuu

Terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri sõnul tunnevad eestlased kohati asjatut muret meile kaugete nakkushaiguste pärast, samas puudub igasugune kartus siin levinud viiruste ees – kui Eestis vaktsineerib end gripi vastu ainult üks protsent elanikkonnast, siis lääneriikides on see protsent üle 65.

Saluri nentis Vikerraadiole antud intervjuus, et tema poole on pöördunud juba üksikud inimesed, kes tunnevad suure meediakajastuse tõttu stressi ja muret Ebola pärast, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Kuigi meedia sellest kirjutab, siis kui me paneme need numbrid, mis on toimunud maailmas Ebolaga suhtesse meil Eestis alanud gripihooaja tavaliste numbritega, siis reeglina inimesed saavad aru, et see, mida nad tegelikult kartma peaksid või milleks nad valmistuma peaksid, on tavaline hooajaline gripp,» rääkis Saluri.

Praegu on Ebolasse haigestunud üle maailma 8000-9000 inimest, sh ka nakkuskahtlusega inimesed, ent Saluri sõnul haigestub meil reeglina grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse sama palju inimesi ühes nädalas.

Oktoobris algas gripi ja teiste ülemiste hingamisteede viirusnakkuste leviku hooaeg, teatab terviseamet. Haiglate andmetel on kinnitatud juba kaks A-grippi haigestumist, eelmise hooaja esimesed grippi haigestumised kinnitati alles detsembri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles