Haiglate liit palub seisukoha kujundamiseks lisaaega

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglate liidu juht Urmas Sule.
Haiglate liidu juht Urmas Sule. Foto: Mihkel Maripuu

Haiglate liidu juht Urmas Sule ütles, et liit palus riikliku lepitaja pakkumise osas seisukoha kujundamiseks lisaaega.

«Palusime lisaaega, et oma lõplik seisukoht kujundada, sest kolm tööpäeva on selgelt liiga lühike aeg,» ütles Sule Med24-le. «Riiklik lepitaja on sellest informeeritud, aga ta pole meile omapoolset tagasisidet kirjalikul moel andnud.»

Ta lisas, et 28. novembril on haigekassa ravikindlustuseelarve teine lugemine ja tolleks hetkeks peavad kindlasti olema asjad selgeks.

«Konsultatsioonidega jätkame kohe-kohe, juba sel nädalal asjad jätkuvad. Sellist olukorda pole, et võtame lihtsalt aega juurde,» rääkis Sule. «Tegeleme teemaga aktiivselt, aga tööandjate poolne allkiri tähendab seda, et peame garanteerima, et kõik Eesti tervishoiuasutused on suutelised seda lepet täitma. See on oluline kohustus, mida ilma eelarveliste võimalusteta pole võimalik saavutada.»

Ta rõhutas, et haiglate liidu poolt pole tegu emotsionaalse allkirjaga, mis ütleb, kas see meeldib või ei meeldi, vaid haiglate liidu allkiri võtab selgelt kõigile raviasutustele kohustuse.

«See on latt, mida kõik raviasutused peavad suutma ületada,» lausus Sule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles