Saage tuttavaks – Downi sündroomiga MMA-võitleja

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Sportliku vabavõitluse (ingl k mixed martial arts – MMA) võistlejad on tuntud kui sihikindla meelelaadi ja hulljulge hoiakuga – seetõttu pole mingi ime, et kuigi Garrett «G Money» Holeve’il on Downi sündroom, on ta eneses kahtlejad tänaseks vaigistanud, näidates oma südikust võitlusareenil.

8. novembril astub Holeve oma esimesele ametlikult kinnitatud võitlusele, kus vastaseks David «Cerebral Assasin» Steffan, vahendab Fox News.

Holeve’i vastane Steffan on endine paraolümpia võistleja, kes sündis ajuhalvatusega.

Vabavõitlejate koduosariigid Florida ja Nebraska ei võimalda võistluse toimumist oma pinnal, mistõttu toimub see Missouris. Hetkel on käimas ka kampaania, mis muudaks Florida seadusandlust. Hoolimata sellest on Holeve’i peaeesmärk eelseisev matš.

«See tähendab mulle kõike,» ütles ta Fox Newsile.

25-aastane Holeve jälgib andunult Ultimate Fighter Championship’i (UFC) ja peab Stephan Bonnarit, kellega ta 2011. aastal ka näost näkku kohtus, oma vaieldamatuks lemmikuks ja suureks eeskujuks. Holeve alustas treeninguid umbes aasta tagasi, kui tema kodulinnas avas uksed jõusaal. Ka on ta andnud tunde endast noorematele.

Holeve’i isa Mitchi sõnul sai kogu asi alguse sellest, kui ta oma kolmele pojale väljakutse esitas, et nood American Top Teami (maailma juhtiv vabavõitluse klubi – toim) klubiga tutvust teeksid. «Garrett oli ainuke neist, kes ka tegelikult läks,» rääkis isa.

Holeve on sest saadik oma treeneritega iga päev neli tundi rasket trenni teinud, lisades võimalusel päevakavva veel lisatreeninguidki. Oma eesmärgi nimel on ta tõmbunud tagasi ka oma enda treeningtundide andmisest noorematele võistlejatele. Samuti läks mees üle gluteenivabale ja kõrge valgusisaldusega dieedile.

«Praegu keskendun ma vaid üksnes eelseisvale võistlusele. Ma tahan Steffanit võita,» ütles Holeve.

Mitch ütles, et tema poeg ja Steffan on väljaspool võitlusareeni sõbrad – saates sõnumeid telefonide vahendusel ja Facebookis, kuid pärast treeningperioodi algust on nad keskendunud vaid eelseisvale ja mõelnud teineteist vaenlase positsioonile.

«Ma löön Davidi knock-out’i,» lubab Holeve, lisades, et töötab praegu oma takedown-võtte kallal, kuid tehnika hoiab kuni matšiõhtuni saladuses avalikkuse eest.

Kui Holeve parasjagu trenni ei tee, meeldib talle aega veeta koos oma vendade Logani ja Zachiga. «Mulle meeldib siis näiteks basseini minna ja koos vendadega seal lõbusalt aega veeta,» ütleb Holeve.

Holeve sõidab koos vanemate, venna Logani ja treeneritega kontrollkaalumisele 7. novembril. Petitsioonile, et ka Florida seadustaks vabavõitluste matšid oma osariigi territooriumil on allkirja andnud juba 123 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles