Toidud, mis panevad su haisema

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakkliha.
Hakkliha. Foto: SCANPIX

See, mida sa sööd, mõjutab otseselt seda, kuidas lõhnad. Selle all ei ole mõeldud üksnes lõhna, mis tuleb sinu suust, vaid mida eritab sinu nahk, kirjutab Men’s Health.

Kui sul on ees seismas kohting, intervjuu või plaan minna välja, peaksid need toidud oma menüüst välja jätma.

Punane liha

Tšehhi teadlased kogusid 2006. aastal lihasööjate ja taimetoitlaste meeste lõhnaproovid ning lasid seejärel naistest koosneval testgrupil valida, milline kehalõhn on kõige ebameeldivam. Teadmata, mis päritolu lõhnadega on tegu, pidasid naised kõige meeldivamaks taimetoitlaste kehalõhna.

Karri ja köömned

Karri-kana imeline maitse ei pruugi olla väärt seda, et pärast veel mitu tundi ebameeldivalt lehkad. Karri ja ka köömned ei taha sinu pooridest nii lihtsalt lahkuda ning jäävad sinna lõhnu levitama päevadeks.

Küüslauk

Küüslaugu lõhna õhkub pärast selle söömist sinu naha pinnalt tänu selles sisalduvale allitsiinile. Allitsin lõhustub pärast söömist ja muutub uuteks ühenditeks, mille tagajärjel see seguneb sinu higisse ja põhjustab naha pinnalt erituvat tugevat küüslaugusarnast lõhna.

Kuigi – kui sul on õhtusöök ning nii sina kui sinu paariline sööte küüslauku, on vähem tõenäolisem, et te teineteist hiljem selle lõhnaga häiriksite.

Spargel

Spargli lõhn kerkib esile üsna süütul viisil, kuid sellest saavad aru kõik ülejäänud, kellega koos tualetti kasutad. Spargel paneb nimelt uriini lehkama. Seda lehka tekitab väävliühendi merkaptaani lagunemine seedesüsteemis.

Ristõielised köögiviljad (brokkoli, kapsas, Brüsseli kapsas)

Lastel on nüüd põhjendus vanematele varnast võtta ja neist köögiviljadest, kartusega hiljem haiseda, eemal püsida. Ristõielised köögiviljad on väävlirikkad ja sisaldavad antioksüdante, mis aitavad küll kehal mürgistest jääkainetest vabaneda ning on ennetavad vähki, kuid tekitavad hirmsat lõhna. See hais tutvustab end tihtipeale siis, kui oled seltskonnas ja tunned kurnavaid puhitusi. Väävel, mida need viljad sisaldavad, on süüdi hirmsas mädamunalõhnas, mida endast pärast nende söömist maha jätad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles