Põletikuvastased ravimid võivad aidata leevendada depressiooni

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mittesteroidsed põletikuvastased ravimid võivad uue uuringu järgi aidata koos antidepressantidega võetuna leevendada depressiooni sümptomeid.

Täpsemalt oli uuringus juttu Celebrexist (tselekoksiib), mis parandas antidepressantide toimet. Uuring avaldati ajakirjas JAMA Psychiatry, kirjutab Web MD.

Teadlased on näidanud, et depressiooni ja põletikuliste reaktsioonide vahel võib olla seos. Mitmes uuringus on vaadeldud, kas põletikuvastastel ravimitel võib olla depressioonivastane toime, kuid tulemused on olnud vastuolulised.

Antud juhul võtsid Taani Aarhusi ülikooli teadlased Ole Kohleri juhtimisel vaatluse alla 14 uuringut põletikuvastase ravi kohta kokku 6262-l täiskasvanud depressiooni või selle sümptomitega patsiendil.

Teadlaste sõnul olid uuringud üsna lühiajalised, ent siiski võib nende põhjal järeldada, et teatud põletikuvastastel ravimitel, eriti tselekoksiibil, on depressiooni puhul lootustandev toime, mida tuleks edasi uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles