Depressioonis inimene loodab paremale tulevikule

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressioon. Illustratiivne foto.
Depressioon. Illustratiivne foto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Hiljutise uuringu tulemustest selgus, et depressiooni põdevad inimesed ei ole rahul oma praeguse eluga, kuid on tuleviku osas optimistlikud.

«Selgus, et isegi kliinilise depressiooni käes kannatajad usuvad, et nende tulevik on parem kui minevik ja praegune elu,» ütles Kanada Brocki ülikooli teadlane Michael Busseri psühholoogide ühenduse uudislehes, vahendas newsmaxhealth.com.

«See uskumise muster tundub olevat üks depressiooni tekkepõhjuseid juba pikemat aega,» rääkis teadlane ning lisas, et see teadmine aitab psühholoogidel ja nõustajatel depressioonile teistmoodi läheneda. Näiteks võivad spetsialistid aidata depressioonis inimestel kujundada välja konkreetsed eesmärgid ja realistliku kava, kuidas elukvaliteeti tõsta.

Uuringus osalesid keskealised ameeriklased. Infot koguti kahes jaos ning kahe osa vahel oli kümme aasta. Osalejad said hinnata oma rahulolu eluga kümne punkti skaalal. Samuti uuriti patsiente intervjuude abil.

Peale selle avastasid uurijad, et depressiooni põdevad inimesed olid tervetest inimestest enam oma elus pettunud.

«Me ei tea veel, kas depressioonis inimesed tõesti usuvad, et nad suudavad oma tulevikku muuta,» rääkis Busseri. «On võimalik, et visioon paremast tulevikust ei ole muud kui vaid soovunelm, mitte märk lootusest.»

Veel selgitasid uurijad välja, et oma eluga vähem rahul olnud inimestel on suurem risk depressiooni tekkeks hilisemas elus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles