Mõistatus, mille jälile arstid ei jõua

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka arstil võib olla raske haigust ära tunda.
Ka arstil võib olla raske haigust ära tunda. Foto: Panther Media/Scanpix

Arstid pole jõudnud siiani selgusele, miks kadus aasta eest 12aastase Landon Jonesi söögi- ja joogiisu.

Mayo kliiniku doktori sõnul on tegu unikaalse probleemiga, millele pole siiani selgitust leitud.

Landoni söögi- ja joogiisu kadus järsku. Poiss ärkas ühel päeval üles ja ei tahtnud enam midagi süüa ja juua ning samal ajal leiti ka ta kopsust bakter, vahendab foxnews.com.

Pärast bakterist lahtisaamist ei kadunud aga probleem: poisi söögiisu ei tulnud tagasi. Järjest vähenes ka tema kehakaal. Kui varem kaalus kaheteistaastane poiss 47 kilogrammi, siis pärast isu kadumist oli ta kehakaal langenud 15 kilogrammi võrra. Landon kaalub nüüd vaid 32 kilogrammi.

Lähedased märkasid, et poisil jääb ka energiat üha vähemaks ning üritasid teda meelitada. «Palun võta üks amps, ainult üks amps või joo midagi,» julgustasid nad poissi. Mõnikord tuli aga vanematel poissi lausa sööma sundida.

Ekspertide sõnul võib olla probleem hüpotaalamusega, sest just see osa ajust reguleerib isuga seonduvat.

Landoni pere on püüdnud leida probleemile lahendust. See on nõudnud neilt suurt kulutusi ning pere pole suutnud veel kõigi arstivisiitide eest tasuda. Tõenäoliselt paigaldatakse poisi kõhtu varsti sond, et teda kuidagigi toita.

Tulevikus võib Ladoni juhtum olla üks neist vähestest, mille lahendamisega asub tegelema Ühendkuningriigi riikliku tervishoiu ja kliinilise kvaliteedi instituut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles