Allikvee: valus on näha suhtumist, et mees peab olema pehmo

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Allikvee.
Ralf Allikvee. Foto: Toomas Huik

Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee ütles täna riigikogus toimuval meeste tervise teemalisel konverentsil, et tal on valus näha suhtumist, et mees peab olema pehmo.

«Et mees ei tohi vihastada või piltlikult öeldes anda «vastu hambaid», kui see on vajalik. Mul on isiklik kogemus olemas oma lapselapselapsega, kas astus koolis ühe prillidega poisi kaitseks välja ja kuna kiusajad läksid kaebama, sai hoopis tema märkuse. Poiss ütles, et järgmine kord ta enam kaitsma ei lähe... Mina üritan kasvatada ürgset eesti meest, mitte pehmot. Kui me kasvatame järgimise põlvkonna pehmodeks, siis me kasvatame neid vaimseteks invaliidideks, mille tagajärjeks on erinevad haigused. Me peame tegelema traditsioonidega, et mees oleks mees ja naine oleks naine. Siis me olemegi tervemad võimalikult kaua.»

Lisaks rääkis Allikvee, et statistika järgi elab Eesti mees oma viimased 18 eluaastat haigena. «Väga oluline on, et need viimased aastad oleksid valutud või et oleks võimalik esimeste nähtude juures teda ravida nii, et hiljem probleeme ei tekiks. Üks pingutus on, et Eesti mees elaks 10 aastat kauem, aga teine veel olulisem, et ta elaks tervemalt. Üks asi on mees enne PSA-testi ja teine mees pärast PSA-testi. Kui me uurime, siis me peame suutma asjad lõpuni viia. Me peame suutma tagada ravi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles