Sage seksimine aitab eesnäärmevähi vastu

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värskest uuringust selgub, et meestel, kes magavad rohkem kui 20 naisega, on kuni 28 protsenti madalam risk haigestuda eesnäärmevähki.

Motreali möödunud nädala teisipäeval avaldatud uuringu kohaselt on mainitud 20 naist hüpoteetiline number, mis on tuletatud läbiviidud katsest saadud tulemuste põhjal, vahendab Montreal Gazette.

Lihtsamalt öeldes – mida rohkem partnereid mehel on, seda rohkem ta usutavasti ejakuleerib ning omakorda seda väiksem on oht tema eesnäärmele.

Uuringu läbiviijad rõhutavad, et number 20 tähistab partnerite hulka kogu elu jooksul.

Tiheda ejakuleerimise kasulikud mõjud ei puudutanud uuringu tulemusel aga homoseksuaalseid mehi. Uuring koguni tuvastas, et 20 või rohkema meessoost parteriga magamine tähendas meestele vähiriski kahekordistumist. Vaid ühele meespartnerile truuks jäämine riski kuidagi ei kasvatanud.

Teisest küljest leiti aga, et ilma igasuguse seksuaalkogemuseta meestel on kaks ja enam korda suurem tõenäosus haigestuda eesnäärmevähki kui neil, kel on aktiivne suguelu.

Uuringu läbiviijate hinnagul vähendab sage ejakuleerimine eesnäärmes vähki tekitavate ainete kogust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles