Kas saatekirja nõue uroloogi ja androloogi juurde diskrimineerib mehi?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper saatis sotsiaalministeeriumi asekantsler Ivi Normetile kirja, milles küsib, miks nõutakse perearsti saatekirja uroloogi ja androloogi poole pöördumiseks.

«Minu poole on 2013. ja 2014. aastal pöördunud mitu arsti ja kodanikku, kes leiavad, et androloogi ja uroloogi juurde pöördumiseks patsientidele kehtestatud perearsti saatekirja esitamise nõue kohtleb mehi võrreldes naistega ebasoodsamalt,» vahendab Sepperi sõnu meditsiiniuudiste portaal med24.ee.

Ta lisas, et pöördumistes on muuhulgas toodud välja, et nii androloogi kui ka uroloogi poole pöördumine peaks olema tehtud võimalikult lihtsaks, sest androlooge on Eestis arvuliselt väga vähe ning uuringute järgi on mehed arsti juurest abi otsimisel tagasihoidlikumad kui naised. Seetõttu ei pruugi nad õigel ajal spetsialisti poole pöörduda.

Sepper palub Normeti abi, et vastata tema poole pöördunud inimestele ning et mõista, millisel põhjusel nõutakse perearsti saatekirja uroloogi ja androloogi poole pöördumiseks, samas kui günekoloogi poole võivad naised ilma vastava eriarsti juurde suunava saatekirjata pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles