45 eurot tõrjub nohuseid EMOst eemale

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigena ei tasu tööle tulla.
Haigena ei tasu tööle tulla. Foto: SCANPIX

Põhja-Eesti regionaalhaigla pakub nohustele ja köhastele võimalust kõrva-nina-kurgu arsti jutule pääseda 45-eurose visiiditasu eest.

«Neid patsiente, kes pärast EMO triaaži on avaldanud soovi kasutada tasulist nina-kõrva-kurguarsti (LOR-arst) vastuvõttu, on olnud vähe,» ütles Põhja-Eesti regionaalhaigla pressiesindaja Inga Lill. Küll on aga olnud patsiente, kes on otsustanud pöörduda siiski perearsti poole.

Lille sõnul ei ole küsimus tegelikult selles, kui palju EMOsse pöördunud inimestest kasutab tasulist LOR-arsti teenust. «See teema on seotud eelkõige EMOdes rakendatud triaažipõhimõtetega, mis peavad olema inimestele teada,» toonitas ta. Lille sõnul ei olnud tasulise visiidi võimaluse loomise eesmärk konkreetset tasulist teenust rakendada-reklaamida, vaid pakkuda erakorralist arstiabi mittevajavatele patsientidele lisavõimalust oma terviseprobleem lahendada. «See oli ja on lisavõimalus lisaks perearsti poole pöördumisele,» sõnas ta.

Alates eelmise aasta 1. septembrist palutakse kõigil Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERHi) erakorralise meditsiini osakonda (EMO) pöördunud kõrva,- nina- ja kurguvaevustega patsientidel, kes erakorralist abi ei vaja, pöörduda kas perearsti või eriarsti vastuvõtule.

Kui patsiendi kõrva-, nina- või kurgukaebused hinnatakse madalaima ehk «sinise»-triaažikategooriale vastavaks, tutvustab triaažiõde patsiendile võimalusi saada abi mujalt kui EMOst.

«Sinise»- triaažikategooria alla liigitatakse enamasti need patsiendid, kellel on nohu ja/või köha; sügelustunne kurgus ja/või kuulmekäigus; kõrvavaik ja/või kõrvade lukustunne või teised kõrva-nina-kurguhaigusega seotud kaebused, mis on kestnud rohkem kui kaks nädalat ning pole vajanud ega vaja erakorralist abi.

Kui patsient soovib registreeruda tasulisele vastuvõtule regionaalhaiglas, siis broneeritakse patsiendile esimene tasuline vastuvõtu aeg, mis toimub haigla polikliinikus, mitte EMOs. Tasulise vastuvõtu hind on 45 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles