Restoranis või kohvikus einestades võib olla keeruline valida tervislikku toitu, sest paljud toidud panevad suu vett jooksma ning nende tervislikkusest ei pruugi menüüs juttugi olla.
Spikker ebatervisliku toidu vältimiseks
CNN on tulnud aga tervisliku toidu armastajatele appi ning selgitanud välja, milliste nimetustega toitude kasulikkuses tasub kahelda. Menüüsid analüüsides selgitati välja nimetustes sisalduvad sõnad, mis viitavad, et toidus võib olla liiga palju kaloreid, süsiveskuid, rasva või soola. Selliste toitude tarbimine võib viia rasvumise, diabeedi, kõrgvererõhutõve või südamehaiguste tekkeni.
Praetud toitud
Praetud toitude söömine võib viia arterite ummistumiseni. Selle ärahoidmiseks tasub jätta tellimata toidud, mille nimetuses on sõnad:
- krõmpsuv
- taignas
- krõbe
- koorikuga
- paneeritud
- kuldne
Toidud, kus on palju suhkrut
Koogid, pirukad või sõõrikud on ilmselgelt väga magusad ning sisaldavad palju suhkrut, kuid on ka palju teisi sööke, milles võib samuti leiduda palju suhkrut. Sellisete toitude nimetustes on näiteks sõnad:
- BBQ
- glasuuritud
- kleepuv
- mesi
Samuti ei tohiks süüa liiga suurtes kogustes pastat, kartulit või riiski ning isegi tervislikuks peetavat kuskussi või kinoad.
Kaloririkkad toidud
Tellimata tasuks jätta road, mille nimetuses on sõnad:
- topelt
- kreemine
- juustune
- sulanud
- sametine
- rikkalik
Tervislikumad valikud
Tavaliselt leiab tervislikumat toitu nendest söögikohtadest, mis keskenduvad kohaliku tooraine kasutamisele. Nende menüüst tasub otsida sõnu:
- grillitud
- hautatud
- küpsetatud