Neli lihtsat nippi, mis aitavad tööl käies kaalust alla võtta

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaalulangetusest rääkides saab peatähelepanu köök, kuid kuna suurema osa päevast veedame me tööl, sõltub väga palju väikestest igapäevastest harjumustest.

Womenshealthmag.com pakub välja neli lihtsat nippi, mis aitab vältida kaalulangetusplaanide ohtuseadmist.

Väldi müügiautomaati

Väike kiire snäkk või karastusjook? Kui kipud tööpause sisustama müügiautomaadi juures, võib see kehakaalule üsna kehvasti mõjuda. Parem paki kaasa mõned tervislikud snäkid ja eelista karastusjookidele tavalist või näiteks sidruniga maitsestatud vett.

Vähenda stressi

Ükskõik, kui palju sa ka oma tööd ei armastaks, võib see aeg-ajalt põhjustada ka stressi. Hea uudis on aga see, et stressitaseme alandamine võib Kentucky ülikoolis läbi viidud uuringu kohaselt aidata kaalust alla võtta. Uuringu autorid avavad, et stressi ohjes hoidmine aitab vältida impulsiivset ja emotsionaalset ülesöömist.

Joo kohvi asemel teed

Ajakirjas American Journal of Clinical Nutrition avaldatud uuringu järgi sisaldavad roheline tee, oolong ja valge tee kasulikke katehiine, mis koos kofeiiniga võivad kiirendada energia kulutamist ja rasva oksüdeerumist. Kõik see teeb aga kaalulangetuse lihtsamaks. Isegi siis, kui sa tunned, et ei suuda kohvist tee kasuks päris loobuda, püüa vähemalt vahel kohvi asemel teed juua.

Ära sõida autoga

Ehkki autoga võib sul olla kõige lihtsam tööle saada, ei ole see sinu füüsilise vormi mõttes ilmselt parim lahendus. Inimestel, kes lähevad tööle jala või rattaga või isegi ühistranspordiga, on ajakirjas BMJ avaldatud uuringu järgi reeglina madalam kehamassiindeks ja rasvaprotsent kui neil, kes sõidavad tööle autoga. Ühistranspordi puhul tundub see esmapilgul üllatav, kuid ilmselt on asi selles, et bussi peale minnes tuleb jala käia ikkagi pikem maa kui otse kodu kõrval autosse hüpates. Kui pead siiski kindlasti autoga sõitma, püüa parkida vähemalt töökohast veidi kaugemale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles