«C-komando»: kodust ärajooksnud poisi elu varjutas sünge saladus

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kanal 2 probleemsaate «C-komando» läks esialgu lahendama üksikema probleeme oma lastega, kuid kohale jõudes selgus, et viivitamatult tuleb aidata hoopis tema lapsi.

Kolme lapse ema Pille pöördus «C-komando» poole mitmete probleemidega. Üheks suuremaks mureallikaks oli tema 13-aastane poeg Kaspar, kes oli korduvalt kodust ära jooksnud. Viimane kord oli ta kadunud terve nädala. Poisil on tulnud tegemist noorsoopolitseiga ning teda on ähvardatud erikooliga.

Ema arvates on poisile tekkinud koolis halvad sõbrad, kes pojale hästi ei mõju. Ema väidab, et on igapäevaselt poisi järel koolitundideski valvamas käinud, et sõprade punt ei saaks pojaga kontakti.

Depressioonis poisi ja tema emaga vesteldes selgus aga midagi väga šokeerivat. «Esimese kümne minuti jooksul saime aru, et abi ei vaja mitte see üksikema, vaid abi vajavad hoopis tema lapsed,»  meenutab saatejuht Carmen Pritson-Tamme. «Vaatasin laste silmi ja nende silmist oli näha justkui appikarje. Kui me võttepaigast lahkusime, mõistsime kohe, et me pole seal selleks, milleks meid sinna kutsuti,» ütleb Pritson-Tamme.

Asja uurides sai saatemeeskond teada, et laste emal võib olla vaimne häire, mis on ajaga üha süvenenud. Selgus, et ema on tegelikult külastanud ka psühhiaatrit.

Väikeste kohtade sotsiaaltöötajate vastutus on sellistes olukordades hirmuäratavalt suur, sest lõpuks tuleb langetada otsuseid, mis muudavad perekondade saatust.

Kuidas antud olukord lahenes, seda näeb õhtul kell 22:30 Kanal 2 saates «C-komando».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles