Viiendik naistest ei tarbi alkoholi

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Konjunktuuriinstituudi küsitluse andmetel ei tarbi Eestis alkoholi 14 protsenti meestest ja 22 protsenti naistest ning need näitajad on läbi aastate püsinud enam-vähem samad.

Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing märkis tänasel Tervise Arengu Instituudi konverentsil, et see on tegelikult väga suur hulk inimesi ja kui tuleb jutuks, et vastuvõttudel ei pakuta sageli mittealkohoolseid jooke või on need kuskile kaugemale «ära peidetud», siis sellega solvatakse iga viiendat naist ja iga seitsmendat meest.

Enamik küsitletud inimesi on muidu nõus, et Eestis juuakse alkoholi palju või liiga palju. Vaid 13 protsenti arvab, et juuakse vähe või mõõdukalt. Valdav enamik ehk tervelt 83 protsenti peab vajalikuks alkoholitarbimist Eestis vähendada. 51 protsenti küsitletutest pooldab seejuures ranget alkoholipoliitikat ja 33 protsenti väheseid piiranguid.

Instituut on inimestelt küsinud ka seda, kas oleks vajalik, et müüja küsiks igalt alla 30-aastaselt alkoholi ostjalt isikut tõendavat dokumenti. Tervelt 44 protsenti inimestest arvas, et see peaks olema kohustuslik.

Jutuks tuli konverentsil seegi, et liiga sage dokumendi küsimine võib häirida teisi kassajärjekorras seisvaid inimesi, kes alkoholi ei osta ning et siin oleks üheks lahenduseks eraldi alkoholiosakond igas supermarketis, kus dokumenti küsitaks kõikidelt ostjatelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles