Viis toitu, mida oled alati valesti söönud

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiivi.
Kiivi. Foto: SCANPIX

Portaal Harper’s Bazaar toob välja viis levinud tava toidu söömisel, mida võiks vältida.

Sa koorid kiivisid. Kiivid on suurepärased C-vitamiini, oomega-3 rasvhapete ja antioksüdantide allikad, kuid kombeks on kiivid enne söömist ära koorida. Neid rohelisi puuvilju ilma kooreta süües kaotad kuni kolm korda kogu kiivis sisalduvatest kiudainetest, milles C-vitamiin peitub.

Sa ei söö brokoli lehti. Brokoli õisik ja varred on peamised osad, mida süüakse, kuid neid ümbritsevad lehed sobivad samuti toiduks. Neid süües saad A-, C- ja K-vitamiini ning keha mürkidest puhastumist soosivaid aineid.

Sa tarbid rasvavaba piima. Milleks küll? Rasvavaba piim on läbinud tohutu töötlusprotsesside jada ega oma mingiti toiteväärtust. Põhimõtteliselt ei anna selle tarbimine inimesele vähimatki vajalikku.

Sa armastad üleküpsetatud liha ja sibulat. Pannil ülepruunistatud või karamelliseeritud sibul ning grill-liha viivad keele alla, kuid selliselt toitu küpsetades tekivad sinna ained, mis põhjustavad naha enneaegset vananemist. Lisaks muudavad need võimalikuks ka Alzheimeri tõve ja südamehaiguste avaldumise. Palju tervislikum valik oleks toitu aurutada või valida toidu toorelt söömine.

Kaneel pole ainult magustoit. Kaneel aitab tasakaalustada keha veresuhkrutaset ning kiirendab rasvade põlemist. Seetõttu sobib kaneel ideaalselt ka pudru sisse või maitseks kuuma vette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles