Parim treening päevas on korralik seks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti meditsiiniuudiste portaali NHS soovitab neil, kes ei suuda treeninguid oma päevaplaani mahutada, viia need üle magamistuppa, linade vahele.

NHSi teatel vähendab sexercise (tehissõna ingliskeelsetest exercise ja sex – toim.) infarktiohtu ja aitab seeläbi kauem elada.

Orgasmiga kehasse vallanduvad endorfiinid stimuleerivad immuunsüsteemi rakke, mis aitavad võidelda nii raskete haigustega nagu vähk, kuid pakkuda leevendust ka vananemise vastu ning hoida ära kortsude teket.

Tänavakvartalite vahel tiirutamisele ning istessetõusud võiks portaali soovitusel asendada kõiki lihasgruppe haarava seksiga, mis lisaks paneb ka südame ja kopsud tööle ning põletab ca 300 kilokalorit tunnis.

Seksuaaltervise ekspertide sõnul ei ole sellised väited aga teaduslikult tõestatavad. «On tore näha, et NHS propageerib seksuaalse tervise olulisust,» ütles doktor Melissa Sayer Guardianile.

«On tõepoolest tõendeid, et seksil on otsesed positiivsed mõjud meie vaimsele heaolule, kuid öelda, et see vähendaks südamehaiguste riski ja vähiteket on liiga julge avaldus,» märkis arst.

NHS Direct kinnitab, et valminud looks kasutatud materjali taga seisab teaduslikult ja meditsiiniliselt tõestatud materjal, mis pole «lihtsalt naljaviluks tehtud artikkel».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles