Telefonirakendus aitab tõsta alkovabade päevade arvu

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tervise Arengu Instituut (TAI) käivitas uue nutirakenduse ALKO3MEMO, mis aitab alkoholitarvitamist kontrolli all hoida. 

Selle kasutamine on lihtne: vali vähemalt kolm päeva nädalas (või ka rohkem), mil lubad endale olla alkoholivaba. Rakendus aitab sul nii-öelda rajal püsida, tuletades lubadust kord päevas meelde. 

Päeva lõpus palub rakendus märkida, kas oma lubadust ka täitsid.

«Paljudel inimestel on alkoholitarvitamine muutunud märkamatult elu vältimatuks osaks ja tihti ei märgatagi, kui sageli käsi klaasi järele ulatub. Võib olla üllatav, et lubaduste pidamine endale ei olegi nii lihtne. Alkoholivabade päevade pidamine paneb mõtlema, millised võiksid sinu jaoks olla asendused alkoholile,» kommenteeris rakenduse loomist TAI kommunikatsiooniosakonna juhataja Helen Noormets. 

ALKO3MEMO rakenduse saad alla laadida Google Playst.

Kui soovid ka alkoholikoguseid jälgida, soovitab TAI kasutada alkokalkulaatorit, mis on saadaval nii veebi- kui mobiiliversioonina aadressilt http://alkoinfo.ee/kalkulaator/

TAI käimasolevat alkoholi liigtarbimise vastast kampaaniat rahastab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles