Tervislikud harjumused, mis mõjuvad vastupidiselt

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud harjumused, mida inimesed peavad kasulikeks, võivad kehale mõjuda hoopis vastupidi. 

Tihti arvatakse, et sportlikkuse ja tervislikkuse taga peituvad headest asjadest loobumine ja ebameeldivate harjumuste omandamine, kirjutab veebiportaal BodyMindGreen. Paljud kombed, mida inimesed peavad tervislikuks ja kasulikus võivad aga kasu asemel tuua hoopis kahju.

Enda jooksma sundimine

Paljud arvavad, et jooksmine on hea moodus saada saledaks ja olla tervislik. Kui inimene aga jooksmist tegelikult ei naudi, siis võib see pikemas perspektiivis olla suhteliselt kasutu. Sport peaks pakkuma samal ajal ka psüühilist heaolu. See tagab suurema tõenäosuse, et regulaarne treeningperiood kestab pikemalt.

Jõu- ja kardiotreeningu eraldamine

Paljud jõusaali kasutajad ja ka eratreenerid arvavad, et edukas treening sisaldab endas eraldi nii jõutreeningut kui kardiotreeningut. Tegelikult peaks aga need kaks omavahel kombineerima ja tegema harjutusi vaheldumisi. Nii võib teha intervallide kaupa näiteks küünartoengut ja kükke. Selline vahelduv treening võimaldab ka aega kokku hoida.

Oma lemmiktoitude vältimine

Kuna tihtipeale kuuluvad kõige maitsvamate söökide hulka ebatervislikud toidud, siis peavad inimesed vajalikuks need oma menüüst välja jätta. See võib aga tekitada negatiivseid emotsioone ja panna inimese kannatama, mis lõpuks viib nõrkuse hetkel välja oma seatud reeglite rikkumiseni ja suurtes kogustes rämpsu sissesöömiseni. Pigem soovitatakse endale vahel ka „ebatervislikke“ sööke lubada, sest lõpptulemusena on inimene nii palju tervislikum.

Kalorite lugemine

Vaatamata paljude inimeste pingutustele lugeda iga kilokalorit, mis söögiga sisse tuleb ja trenniga välja läheb, ei pruugi nad olla saavutada suuremat edu, kui need, kes kilokaloreid ei loe. Pigem soovitab autor lasta lahti sellest kinnisideest, et toidust saadav energia peab iga päev olema seotud teatud numbrilise kombinatsiooniga ja nautida trennitegemist ja head sööki käsikäes, mis viib palju kiiremini soovitud tulemuseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles