Miks me reedeti vähem kaalume?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalumine.
Kaalumine. Foto: SCANPIX

Teadlased tegid selgeks, et meie ühiskonna töörutiinist tulenevalt on tüüpiline, et nädala lõpus hakkab meie keha kaalu kasvatama ning nädala alguses seda jälle kaotama.

Enamikele meist on nädalavahetus aeg lõõgastumiseks ja enesehellitamiseks – seda näiteks läbi pikema une, rohkema diivanil veedetud aja või rohkemate kalorite läbi, mida toidu ja alkoholi kaudu endasse õgime.

Tulemuseks on see, et me võtame pühapäeviti ja esmaspäeviti kaalus pisut juurde, ning seejärel kaalume reedeks jälle vähem, kirjutab Fox News.

Ajakirjas Obesity Facts avaldatud uurimuses tõdevad teadlased, et tegemist pole väheseid vaid meid kõiki puudutava kaalutrendiga, mis on nüüdseks ka teaduslikult tõestatud.

Teadlased analüüsisid igapäevaseid kaalumõõtmisi 80 täiskasvanu seas vanusevahemikus 25 ja 62 ning leidsid, et kaalu tõus algab kõigil laupäeval ning hakkab vähenema teisipäeval. Enne, kui hakkame mõtlema hirmuga saabuvatele jõuludele, tasuks end rahustada teadlaste soovitusega, et tavapärasest toitumisrutiinist väljumine vahete-vahel ei ole sugugi halb.

Teadlaste hinnangul on selline aeg-ajalt enesepetmine kõrgekalorsusega toiduga, mis meile väga meeldib, hoopis kasulikud, sest motiveerivad meid tervisliku toitumise juurde naasma. Kõik uuringu tegijad on ühel meelel, et pisut «lõõgastumist ja hellitamist» ei tee kellelegi liiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles