Vene lennujaamas turvavärava läbinud naine suri

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakontroll.
Turvakontroll. Foto: SCANPIX

Austraalia uudisteportaali news.com.au teatel suri Vene lennujaama turvakontrollis naisreisija.

Diana Tolstova (30) reisis koos oma abikaasa Maximiga (33). Baikali rahvusvahelises lennujaamas juhtus naisega õnnetu juhus – turvavärava läbimine põhjustas tema südamestimulaatori töös häireid, vahendas The Telegraph.

Teel oma lennu väravani, kurtis Diana, et tunneb end nõrgalt kuni lõpuks kokku kukkus. Abikaasa kutsus küll abi, kuid väitis, et arstide korrektsemal tegutsemisel võinuks naise elu päästa.

«Saabumine võttis neil aega vaid paar minutit, aga kui nad kohale jõudsid, polnud neil aimugi, mida teha,» süüdistas Maxim. «Nad ei andnud talle esmaabi ega kutsunud ka kiirabi.»

«Minu ilus Diana suri mu käte vahel,» ütles Maxim uudisteportaalile.

Elektromagneetilised lained on usutavasti selliste seadmerikkeid põhjustavate probleemide taga.

Ameerika Südameliidu andmeil on metallidetektoritega kokkupuutumine inimese tervisele enamasti ohutu, kuid soovitab südamestimulaatoreid kandvatel inimestel sellistest seadmetest eemale hoida.

Kui käsidetektoriga inimest üle kontrollitakse, peaks reisija ise lennujaama töötajaid informeerima sellest, et tal on südamestimulaator. «Tuleks paluda teist meetodit tema läbi otsimiseks või kui tõesti tarvilik, kasutada detektorit väga lühidalt stimulaatori läheduses.»

Maxim kinnitab, et näitas turvatöötajatele pabereid, mis kinnitasid tema naise südamestimulaatori olemasolu, kuid sellest hoolimata paluti naisel tavapärane kontroll läbida.

«Ma ei tea, mis juhtus, kui ta läbi väravate astus,» ütles mees uudisteagentuurile Central European News.

Lennujaama töötaja sõnul on selliste reisijate puhul kasutusel ettevaatusabinõud. «Turvatöötajatele ja teistele lennujaama töötajatele on antud väga selged ja karmid juhised, kuidas käituda südamestimulaatoriga inimestega. Me oleme hoiatanud mitte kunagi selliseid reisijaid läbi väravate juhatada,» öeldi ametlikus pöördumises.

«Tavaolukorras võtavad töötajad kinnitava dokumendi arvesse ja lasevad reisija väravast mööda. Antud juhul pidi kas reisija ise unustama, ei teadnud, kuidas toimida või sattus segadusse turvasüsteemidest ning käitus ettearvamatult, kuid kindel on see, et teda hoiatati,» kõlas veendunud selgitus lennujaama poolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles