Arstide liidu uus president: töökoormuse probleem muutub veel tõsisemaks

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arstide liidu tulevase presidendi Lembi Augi sõnul muutub arstide töökoormus lähiajal ilmselt prioriteediks number üks, sest personal vananeb, äraminekule pole suudetud piiri panna ja noorema põlvkonna arstid on palju sirgeselgsemad lisakoormuse võtmise osas.

«See teema muutub veel tõsisemaks, kui ta praegu on. Ilmselt jõuame sinna, et ühel hetkel tuleb tervishoiuteenuseid mitte enam suurendada, vaid jätta samale tasemele või isegi vähendada,» rääkis ta meditsiiniuudiste portaalile med24.ee.

Miks arstid ülekoormusele lihtsalt «ei» ei ütle? «Võib-olla on see müüt, aga võib-olla see on nii, et nende inimeste empaatiavõime, kes lähevad arstiks õppima, on tavalisest Eesti keskmisest kõrgem. Kui sa näed, et inimene vajab abi, siis on suhteliselt raske nii-öelda üle astuda ja ära minna. Teine probleem on kolleegid – tihti, kui üks ütleb «ei», on see kolleegidele lisakoormus, sest surve on ikkagi, et patsient peab abi saama, mis tegelikult on ju õige,» rääkis Aug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles