Suitsuruumid edastavad valet sõnumit

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Solarise keskuse ukse ees on küll maha joonistatud suitsuvaba ala, kuid õige pisut eemal on pingid, mis soodustavad suitsetamist ukse läheduses.
Tallinnas Solarise keskuse ukse ees on küll maha joonistatud suitsuvaba ala, kuid õige pisut eemal on pingid, mis soodustavad suitsetamist ukse läheduses. Foto: Jaanus Lensment

Möödunud nädalal Eestit nõustamise eesmärgil väisanud Ian Gray sõnul edastavad suitsuruumid ja -alad segast sõnumit ning avalikes ruumides peaks suitsetamine olema täielikult keelatud.

«Ühelt poolt me ütleme, et töötajad ei tohi tubakasuitsuga passiivselt kokku puutuda, sest see kahjustab nende tervist, samal ajal aga lubame olukordi, kus nad puutuvad sellega kokku,» kirjeldas Gray Postimehele antud intervjuus suitsuruumidega seotud probleemi.

Paljusid Euroopa riike, kuid ka Aasiat ja araabia maid nõustav ekspert märkis, et riikides, kus ei ole selget ja järjekindlat lähenemist, mis keelaks avalikes ruumides suitsetamise täielikult, kipub reeglitest kinnipidamine langema. 

«Inimesed mõtlevad, et kui nad saavad minna ja suitsuses ruumis suitsu teha, miks ei või nad samamoodi siin suitsu sees seista – nad ei saa aru, miks nad peavad reegleid järgima. Kui meil on aga kõikehõlmav seadus, mis ei luba suitsetada mitte kuskil, kus inimesed töötavad, siis sellest saadakse aru,» selgitas ta.

Gray lisas, et suitsuruumide probleemiks on see, et neid on võimatu teha õhutihedaks – kui uksest käiakse sisse ja välja, lekib osa tubakasuitsust ka suitsuvabasse ruumi, ükskõik, kui hea ventilatsiooniga on tegemist. Lisaks peab keegi suitsuruume koristama, mis tähendab, et kellelegi on need töökeskonnaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles