Lapsekaotuse hirmus elanud vanemate üllas tegu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oma veel sündimata lapse elu päästmiseks Saksamaale ravile läinud pere on nüüd neile annetatud raha valmis andma samas olukorras peredele või tagasi maksma.

Novembris palusid Kristiina ja Andres heade inimeste abi, et päästa veel sündimata lapse elu. Aasta tagasi täpselt sündinud pere esimene poeg suri kolmepäevasena ja sama südamerike diagnoositi ka 34 rasedusnädalal veel sündimata lapsel. Pere pöördus abivajajate poole, et leida raha sünnitamiseks Saksamaal, kus lapsele oleks saanud kohe teha operatsiooni. Pere teine laps sündis 21.novembril Saksamaal.

«Pärast mitmepäevast kardioloogide järelevalve all olemist ja erinevaid uuringuid selgus, et ta ei vajagi esialgselt prognoositud südameoperatsiooni, kuna aordi ahenemise diagnoos ei leidnud kinnitust,» kirjutab perekond  Facebookis. Pere kinnitab, et hoolimata kogu viimase kuu emotsionaalsetest üleelamistest on nad siiski väga rahul, et neil oli võimalus sünnitada Saksamaal ja olla sealsete arstide hoole all.

«Olles elanud viimased nädalad lapse kaotuse hirmus, on meie jaoks siiani uskumatu, kuidas selline ime meiega juhtuda sai, kuid nagu näha, siis selliseid juhtumeid tuleb siiski ette.»

Kuna pere raviarved piirduvad keiserlõike operatsiooni ja lapse uuringutega ning hüvitist maksab ka haigekassa, siis ülejäänud annetatud rahaga oleme valmis aitama järgmist südameoperatsiooni vajavat last või soovi korral annetajatele raha tagastama.

«Seoses meie Facebooki abipalvega on meil tekkinud paar kontakti inimestega, kelle sündimata lastel võib vaja minna südameoperatsiooni Saksamaal. Oleme nendega ühenduses ja anname ka teile kindlasti teada, kellele lõpuks abi edasi läheb.»

Pere palub kõigil, kes sooviksid annetuse tagastamist, anda neile kahe nädala jooksul teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles