Energiajook ei küta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiajooke tarbitakse peamiselt janu kustutamiseks, teadmata, et tegelikult energia andmise asemel ta hoopis võtab seda.
Energiajooke tarbitakse peamiselt janu kustutamiseks, teadmata, et tegelikult energia andmise asemel ta hoopis võtab seda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna alanud tervise arengu instituudi (TAI) kampaania «Energiajook ei küta» juhib eesti noorte tähelepanu sellele, et energia andmise asemel energiajoogid hoopis väsitavad organismi.

«Teavituskampaania sõnumiga püüame kummutada arusaama, et energiajoogid annavad energiat – ei anna, pigem võtavad organismilt viimase energia,» ütles TAI mittenakkushaiguste ennetamise osakonna juhataja Anneli Sammel.

Eelmisel aastal Põllumajandusministeeriumi tellimusel läbiviidud energiajookide tarbimise uuringu tulemused näitasid, et energiajooke tarbitakse vähese teadlikkuse tõttu peamiselt janu pärast ja energia saamiseks.

Uuringu andmeil on kõige enam regulaarseid energiajookide tarbijaid vanuserühmas 15-18, energiajookide tarbimist alustatakse juba 10-aastaselt. Seetõttu viiakse ka kampaania läbi kõigis Eesti haridus- ja tervishoiuasutustes.

Selle nädala alguses avaldati põllumajandusministeeriumi, tarbijakaitseameti, tervise arengu instituudi ning veterinaar- ja toiduameti välja töötatud «Hea tava energiajookide turustamiseks», millest tuleks edaspidi lähtuda energiajookide märgistamisel, reklaamimisel ja müügiks esitlemisel.

Teavituskampaania «Energiajook ei küta» viiakse läbi põllumajandusministeeriumi tellimusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles