Haruldane haigus tegi noorest naisest vanuri

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: YourHealth

Hiinlannal tuli leppida pärast poja sünnitust sellega, et ta välimuselt kordi vanemaks muutus.

Ka levinud ütluse järgi muudab lapsesaamine naise vanemaks. Ühele Hiinast pärit naisterahvale tähendas see aga haruldasest haigusest tingitud moondumist, vahendab Your Health.

26-aastane Hu Juan sünnitas 2003. aastal poja (toona 18-aastasena - toim.) ning kuue kuu jooksul pärast seda hakkas tema nooruslik väilimus tasapisi kaduma.

Hu’l diagnoositi cutix laxa, mille näol on tegemist ühe sidekoe talitusrikkega, mis väljendub naha elastsuse vähenemises ja kortsude tekkes. Need, kel haigus diagnoositud, näevad oma tegelikust vanusest mitu korda vanemad välja.

Muus osas on Hu tervis korras.

Rahvusvaheliste terviseorganisatsioonide teatel on teada ligi 10 juhtumit, kus perel tuleb taolise probleemiga silmitsi seista. Haigust võivad põhjustada ka geenide mutatsioonid, kuid ravi sellele leitud pole.

Noor ema väldib nüüdsest peeglisse vaatamist ja kodust väljumist. Samuti ütleb ta, et tema pojal on ema pärast häbi ning sõpradele ei julgegi ta sageli Hu’d oma emana esitleda. Nii on ema ja poja vahelised suhtedki jahenenud.

Hu on kahel korral proovinud enesetappu, kuid on mõlemal juhul saanud tuge oma abikaasalt.

30. novembril tegi Hu läbi iluoperatsiooni Shanghais, et naha välimust parandada. Operatsioon õnnestus ning osaline elastsus on taastunud ning pikk kannatus enesehinnangu pärast sai nüüd pisikese leevenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles