Neli üllatavat toitu, mis teevad sind nooremaks

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahtrasiirup
Vahtrasiirup Foto: SCANPIX

On toite, mis ei ole mitte lihtsalt tervislikud, vaid aitavad sul ka noorem välja näha, sisaldades ohtralt antioksüdante, vitamiine ja mineraale ning võideldes nii vananemisilmingute kui põletikuliste reaktsioonidega.

Womenshealthmag.com toob välja neli sellist toitu.

1. Vahtrasiirup

Ehtne vahtrasiirup on tõeline vananemisvastane eliksiir. See magus neste on tulvil antioksüdante, immuunsust toetavat tsinki ja põletikuvastaseid aineid. Kuid ole ettevaatlik – vahtrasiirup on väga suhkrurikas, nii et korraga ei ole mõistlik seda rohkem kui ühe supilusikatäie jagu süüa.

2. Kurk

Salk bioloogiliste uuringute instituudi teadlased leidsid, et kurgis leiduv flavonool fisetiin aitab ennetada mälukadu ja Alzheimeri tõbe. Lisaks on kurgi koores ohtralt ränidioksiidi, mis aitab lihastel taastuda ning on oluline sidekoe komponent. Kurki saab samuti kasutada ka naha peal – aseta kurgiviilud silmade alla paistetuse alandamiseks või päikesepõlenud nahale põletuse leevendamiseks.

3. Kookosõli

Ajakirjas International Journal of Dermatology avaldatud uuring näitas, et neitsi-kookosõli igapäevane kasutamine seitsme nädala jooksul suurendas kerge kuni mõõduka ekseemiga inimeste naha niiskustaset 32 protsendi võrra. Ja kui hästi see veel lõhnab!

4. Lilled või lehtköögiviljad

Jah, lilled sobivad ka sinu taldrikule! Ajakirjas Journal of Food Science avaldatud uuringus leiti, et söödavad lilled sisaldavad ohtralt vananemisega võitlevaid antioksüdante. Teadlaste sõnul aitavad söödavad lilled, nagu näiteks roosi kroonlehed, põletiku vastu ja vähendavad südame-veresoonkonna ja teatud vähkkasvajate riski. Kuid lilledega sarnaseid fütokemikaale leidub ka lehtköögiviljades, kus on boonuseks veel olemas ka kaltsium ja kiudained.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles