Salendavad tabletid viisid noore naise hauda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tootefoto

Noor tervisetöötaja suri pärast seda kui sai salendavatest tablettidest üledoosi, millest üks sisaldab kaks ja pool korda nii palju kofeiini kui purk Red Bulli.

Cara Reynolds ostis purgi Forza vaarikamaitselisi salendavaid tablette Amazoni veebipoest, mis maksid 38 dollarit (u 30,70 eurot – toim.), vahendab news.com.au.

Pärast oma poiss-sõbrast lahkuminekut pistis 24-aastane preili Raynolds suhu korraga hulga tablette, mis kõik kokku sisaldasid sama palju kofeeiini kui 225 purki Red Bulli energiajooki. Arstid püüdsid naist rohkem kui 40 korda elustada, kuid kõik katsed nurjusid.

Ajakiri British Medical Journal viitab värskes uuringus juhtumile kui tõestusele, et vabamüügis saadaolevad toidulisandid võivad olla ohtlikud.

 Uuringu raportis toodi Raynoldsi juhtumi taustal välja, et nii suur kogus kofeiini võib väga suure tõenäosusega viia südame seiskumiseni.

Raportis tuuakse välja, et üsna mitmed salendavad tooted sisaldavad ühes tabletis kuni 250 mg kofeiini, mis on võrdne nelja purgi Red Bulli või kuni seitsme purgi Coca Colaga.

Raynolds olevat oma isale kurtnud ka toote pakendil soovitatud kogust tarbides, et tema süda puperdab tavalisest kiiremini.

Pakendiinfo järgi on Raspberry Keton kapslid:

- Kvaliteetne segu vaarika ketoonist, kofeiinist ja resveratroolist
- Vaarika ketoon on loomulik termogeenne ühend
- Tootega on võimalik suurendada kaalulangust ja rasvaprotsendi vähenemist
- Tootes sisalduv kofeiin stimuleerib energia vallandumist organismis
- Toote unikaalses koostises on ka vananemisvastane imekoostisosa resveratrool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles