Lugeja küsib: kas lapsele kehtib haigekassa kindlustus, kui ta tuleb jõuluks Soomest Eestisse?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänapäeval on mugav reisida.
Tänapäeval on mugav reisida. Foto: Panther Media

«Kui mu laps elab koos emaga Soomes, aga laps tuleb jõuluvaheajaks üksinda Eestisse, kas talle kehtib siis ikkagi haigekassa kindlustus või peaksin tegema mingisuguse kindlustuse?» uuris lugeja.

Vastab haigekassa avalike suhete osakonna praktikant Kaisa Tarvis.

Kui laps on sisse kirjutatud Soome, siis talle Eesti haigekassa kindlustus ei kehti ning sellisel juhul tuleks Soomest taotleda Euroopa ravikindlustuskaarti. Soomes ravikindlustuskaardi taotlemise tingimusi soovitame uurida Soome ravikindlustusega tegelevast asutusest.

Soovi korral võib teha ka reisimiseks täiendava ravikindlustuse, kuna haigekassa ei kata kõiki raviga kaasnevaid kulusid. Patsient peab ise maksma omavastutustasud (visiiditasu, voodipäevatasu jne) asukohamaal kehtivate tariifide järgi ning neid patsiendile hiljem ei korvata. Samuti ei kata Euroopa ravikindlustuskaart riikidevahelisi transpordikulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles