Kolm lihtsat viga, mida toitumisel tehakse

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikuti kiputakse pudruga liialdama.
Hommikuti kiputakse pudruga liialdama. Foto: SCANPIX

Personaaltreener Katrin Pärt kirjutab Rimi terviseblogis kolmest lihtsast veast, mida toitumisel igapäevaselt tehakse.

Õli, suhkru ja soola kogus

Toitu valmistades ei kontrollita täpset õli, suhkru ja soola kogust, mida toidule lisatakse. Üks teelusikatäis õli on 40 kcal, supilusikatäis aga 120 kcal. Poole teelusika- ja ühe supilusikatäie soola vahe on koguni 1000 milligrammi. Tasub meeles pidada, et sool põhjustab vererõhu taseme tõusu.

Madala rasvasisaldusega tooted

Madala rasvasisaldusega tooteid ostes tuleb silmas pidada, et tihtipeale on suurendatud toidu suhkrusisaldust kompenseerimaks maitset ja niiskust, mis rasva eemaldamisel kaob. Samal ajal aga suureneb kalorite hulk.

Portsjonite suurus

Hommikusööki süües ei kontrollita portsjoneid. Näiteks on tihti teravilja ehk hommiku- või pudruhelveste portsjon palju suurem kui pool tassi, mis on soovituslik kogus.

Paksem võikiht saiale? Rohkem koort kohvi peale? Päeva lõpuks tarbime 40 protsenti rohkem soovituslikust kogusest, mis omakorda suurendab kalorite, suhkru ja rasva hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles