Arvamus: rasvumise õigustamine on palju hullem kui Photoshop

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Vabakutseline kirjutaja Ailar Väärtmaa kirjutab portaalis nihilist.fm loos pealkirjaga «Sulle, paksmagu», et millegipärast on viimasel ajal äärmiselt populaarne ülistada ülekaalulisi inimesi, kes on oma kehaga rahul, mõtlemata seejuures, kuivõrd kahjulik on see tegelikult tervisele.

«Millegipärast on viimasel ajal äärmiselt populaarne ülistada ülekaalulisi inimesi, kes on oma kehaga rahul. Eriti USAs, seal on väga popp olla paks ja õnnelik. Eriti naiste puhul. Olen väsinud juba nendest kampaaniatest, et Photoshop tuleks ära keelata, kuna see, mida ta teeb, ei ole normaalne. Et Photoshop maalib meie lastele väärastunud pildi ilust. Olukord oli juba okei, piitspeenikeste modellide aeg hakkas vaikselt otsa saama, normaalsed naised tulid peale. Praegu ilmutab end uus trend – rasvunud modellid,» kirjutab ta.

Väärtmaa nendib seal samas, et tema arvamusavaldus võib teha paljudele inimestele haiget, ent: «Ärge hakake mind ja minu ideid võrdlema Vooglaiu ideega tervest ühiskonnast, sest rasvumine, erinevalt homoseksuaalsusest, on tõesti haigus ja selle levikut tuleb takistada.»

Ta toob välja rasvumist puudutava WHO statistika ning märgib,  et rasvumine on nagu suitsetamine, ainult veel hullem. «Mõtleme korra, kui sheerime veel ühte kampaaniat «I AM FAT AND HAPPY WITH MY BODY». Ütle seda oma lastele ja lapselastele, kui sa 60-aastaselt sured, paksmagu,» ei hoia Väärtmaa end tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles