Personaalmeditsiini pilootprojekt sai valitsuse toetuse

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstiabi võiks olla personaalsem.
Arstiabi võiks olla personaalsem. Foto: Panther Media/Scanpix

Tänasel nõupidamisel otsustas valitsus toetada tervise- ja tööministri ettepanekut algatada personaalmeditsiini tervishoius rakendamise pilootprojekt aastateks 2015−2018.

Valitsus andis sotsiaal-, haridus- ning majandusministeeriumile ülesande järgmise aasta 13. veebruariks töötada välja projekti rahastamiskava koos vastutusvaldkondade ja katteallikatega.

Personaalmeditsiini pilootprojekti vahetud eesmärgid on valideerida personaalmeditsiini rakendatavust ja efektiivsust kliinilises patsiendikäsitluses vähemalt kolmes valdkonnas:

  • arendada välja informaatika- ja andmehaldustaristu personaliseeritud ehk individuaalsetel käitumise, tervise- ja geeniandmetel põhinevaks lähenemiseks
  • haiguste ennetamisel ja ravis
  • juurutada teadus-arendustegevuse ja innovatsiooni ökosüsteem personaalmeditsiinialase teadmussiirde toetuseks ülikoolidele ning ettevõtetele. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles