Kolm tõhusat venitusharjutust kontoritöötajatele

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtsad venitusharjutused võivad kiirelt pingeid leevendada.
Lihtsad venitusharjutused võivad kiirelt pingeid leevendada. Foto: SCANPIX

Kui tunned siin-seal kehas valusid, siis oleks aeg oma istumisasendile tähelepanu pöörata ja koopamehe rüht sirgeks venitada.

Ekraani ees küürutamine hoiab lihased sundasendis, raskendades vere ja hapniku liikumist ning moodustades lihaspingeid, kirjutab Men’s Health.

Oma probleemide vältimiseks tuleb kindlasti kasutada reguleeritavat tooli, millel on tingimata käetoed. Samuti peaks ekraan olema silmadest 40-60 sentimeetri kaugusel ning seadistama kirjasuuruse arvutis piisavaks, et ei peaks sellest kaugusvahemikust väljuma ja kirja nägemiseks ekraanile lähenema. Lisaks neile soovitustele annab meesteajakiri Men’s Health ka kolm venitusharjutust, millest igat üht tuleks hoida 15 sekundit järjest.

1. Sinu kael

Kalluta oma pead paremale (15 sekundit), seejärel vasakule (15 sekundit). Nõjata oma lõug rinnale ja hoia (15 sekundit), seejärel vaata aeglaselt üles, lakke (15 sekundit). Pööra oma pead paremale lõpuni (15 sekundit), seejärel vasakule (15 sekundit).

2. Sinu käed ja selg

Haagi oma mõlema käe sõrmed  ja tõsta need üles pea kohale sirgu, seejärel hoia (15 sekundit), vabasta ja korda seda kolm kuni viis korda. Tõuse toolilt, tõsta käed üles, painuta oma vöökohast paremale, hoia (15 sekundit), seejärel vasakule ning hoia jälle (15 sekundit).

3. Sinu rind

Rista sõrmed ja vii käed selja taha. Hinga sügavalt sisse ja suru käsi veelgi rohkem taha, samal ajal rinda ette viies. Hoia (15 sekundit) ja vabasta. Korda harjutust kolm kuni viis korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles